logo
16.03.2024 SVIT
16.03.2024 SVIT

16.03.2024 Svit
V Poprade Matejovciach Liverspub Zámoček, usporiadal FK Svit turnaj žiakov v dvoch kategóriách U13 a U15. Hrací čas v jednotlivých kategóriách bol 1x18 minút. Turnaja sa zúčastnili mužstvá: TJ Tatran Ľubica, FAM Poprad, MŠK Slavoj Spišská Belá, Futbalový klub Svit.

Výsledky mladší žiaci:
FK Svit – FAM Poprad  0:2
Góly: Vaľko, Kočiš L.
MŠK Slavoj Spišská Belá - TJ Tatran Ľubica  1:2
FK Svit - MŠK Slavoj Spišská Belá  2:3
FAM Poprad - TJ Tatran Ľubica  0:0
Góly:
FK Svit - TJ Tatran Ľubica  0:3
FAM Poprad - MŠK Slavoj Spišská Belá 2:0
Góly: Vaľko, Kočiš L.

1.
TJ Tatran Ľubica
3
2
1
0
5:1
7b
2.
FAM Poprad
3
2
1
0
4:0
7b
3.
MŠK Slavoj Spišská Belá
3
1
0
2
4:6
3b
4.
FK Svit
3
0
0
3
2:8
0b

Vyjadrenie trénera MŽ :
V prvom rade ďakujeme organizátorovi FK Svit, za pozvanie na turnaj, ktorý sme absolvovali vo veľmi slušnom prostredí v Matejovciach. Chlapci mali možnosť sa konfrontovať s kvalitnými tímami. Nastúpili sme nie kompletný a s najnižším vekovým priemerom a najnižším kvantitatívnym počtom. Myslím si, že pri troške väčšieho šťastia pri koncovke, tabuľka mohla ináč vyzerať, resp. na druhom mieste sme skončili iba vzhľadom na fakt, že sa v konečnom rozhodovaní bralo do úvahy počet strelených gólov.  Chlapci veľmi bojovali a veľmi chceli, za čo by som ich chcel všetkých pochváliť.  Ukázali pekný útočný futbal. V malom finále jasne dominovali. Špeciálne by som chcel pochváliť výkon a obetavosť nášho brankára Martina Martinku, nakoľko sa pri neúčastí brankárov obetoval a nakoniec vychytal čisté konto. Na konci turnaja bol možno trošku sklamaný, ale podľa môjho názoru mu mal patriť primát "Najlepšieho brankára". Taktiež poďakovať Patrikovi Vaľkovi, že Martinovi požičal brankárske rukavice. Mimochodom  Patrik bol vyhodnotený ako najlepší hráč turnaja a pri  penaltovom rozstrele mu ušiel primát najlepšieho strelca. Taktiež super výkon podali obrancovia: Lucas, Largo Kočiš, Damián Hudáč  a Adam Šulej.
Škoda, že súťaž sa nehrá systémom 4+1. V tabuľke by sme pôsobili v hornej polovici. Medzi chlapcami je veľký kvalitatívny rozdiel.  Kostra teda jarného tímu sa jasne kryštalizuje. Mrzí ma, že chlapci, ktorí kvalitatívne zaostávajú  sa do zápasov nezapájajú a prichádzajú, tak o herné skúsenosti.  
Najbližšie nás čaká výjazd do Spišskej Belej, kde budeme mať možnosť opäť si zahrať a porovnať sily už na veľkom ihrisku.
Strelci gólov: Vaľko 2x , Largo Kočiš 2x. Turnaja sa zúčastnili okrem spomínaných hráčov: Tomáš Kredátus, Ján Iľčák, Dávid Hudáč.

Výsledky starší žiaci:
FK Svit – FAM Poprad 2:2
Góly: Jozef Lavko, Marek Lapšanský,
MŠK Slavoj Spišská Belá - TJ Tatran Ľubica  2:2
FK Svit - MŠK Slavoj Spišská Belá  0:3
FAM Poprad - TJ Tatran Ľubica  3:0
Góly: Marek Lapšanský 3x
FK Svit - TJ Tatran Ľubica  5:2
FAM Poprad - MŠK Slavoj Spišská Belá 4:0
Góly: Adrián Páleník 2x, Marek Lapšanský, Kevin Čunderlík,

1.
FAM Poprad
3
2
1
0
9:2
7b
2.
MŠK Slavoj Spišská Belá
3
1
1
1
5:6
4b
3.
FK Svit
3
1
1
1
7:7
4b
4.
TJ Tatran Ľubica
3
0
1
2
4:10
0b

Vyjadrenie trénera:
Turnaj bol kvalitne obsadení a chlapcom sa podarilo získať ďalšie  hráčske skúsenosti. Vo všetkých odohraných zápasoch sa prejavila dostatočná zohratosť hráčoch FAM POPRAD aj skúseností získané na iných turnajoch.
Chcem poďakovať všetkým zúčastnením hráčom na turnaji za predvedený výkon a popriať im viac chuti do ďalšieho tréningového procesu, aby sa výkonnostne dostávali všetci na vyššiu hráčsku úroveň.